Herstel

Bestrijd genitale verminking!

RéparationsBarbaarse praktijken uit het verleden worden nog in sommige streken van de wereld toegepast. Wij hebben ermee te maken want slachtoffers zijn hier komen wonen.

CeMAViE is het medisch centrum voor hulp aan slachtoffers van besnijdenis van het UMC Sint-Pieter. Het behandelt de somatische en psychologische complicaties van vrouwelijke genitale verminking. De patiëntes ondergingen, om religieuze of culturele redenen, een gedeeltelijke of totale verwijdering van de uitwendige genitaliën.

Deze verminkingen hebben zware gevolgen voor het leven van de vrouwen. Er zijn onmiddellijke gevolgen (hemoragie, infectie, psychologisch trauma, overlijden) en gevolgen op middellange en lange termijn (pijn, stoornissen van de seksualiteit, herhaalde infecties en problemen bij de bevalling). De therapie is tegelijk seksuologisch, psychologisch en medisch-chirurgisch.

Cookies stellen ons in staat om u onze diensten gemakkelijker te bieden. Door gebruik te maken van onze diensten machtigt u ons om cookies te gebruiken.
Ok